Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Lovisa –Jag hade valt natur på Fridegårdsgymnasiet igen

Lovisa Bonov, tidigare elev på naturvetenskapsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet läser nu till veterinär på SLU.

Lovisa Bonov studerade tre år på naturvetenskapsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet. Idag läser hon vidare på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) till sitt drömjobb veterinär. Här svarar hon på frågor om sin gymnasietid och om tiden efteråt.

Hej Lovisa! Vad gör du nu för tiden?

Jag pluggar till veterinär på SLU i Uppsala. Jag har alltid drömt om att jobba med djur och djurhälsa, så att jobba som veterinär i framtiden kommer att passa mig perfekt.

Berätta lite mer om veterinärutbildningen! Vad får du göra?

Dagarna är varierande och innehåller bland annat laborationer, mikroskoperingar, dissektioner och undersökning av levande djur. Under hösten läste vi anatomi och nu läser vi biomedicin och biokemi.

Vad tänker du om gymnasietiden när du ser tillbaka på den?

Först och främst tänker jag på mina fantastiska lärare. Det är lätt att glömma i stunden vad bra lärare faktiskt betyder. De la ner mycket tid på att lära känna oss elever för att kunna hjälpa oss att utvecklas så mycket som möjligt. De ställde också upp, fixade fika, snöbollskrig och alla avslutningar bara för att nämna några saker. Det var en trevlig hemmakänsla på gymnasiet som jag kan sakna.

Sedan tänker jag på övergången från gymnasiet till universitetet. Även om universitetet är annorlunda och krävande på många sätt så gick övergången väldigt bra tack vare mina förkunskaper. ”Studietänket” som jag lärde mig på naturvetenskapsprogrammet har jag också haft nytta av. Jag hade valt natur på Fridegårdsgymnasiet igen.

Hade du gjort något annorlunda idag?

Ja, jag hade släppt min tanke om att ”jag MÅSTE ha bra betyg” i gymnasiet, för när jag gjorde det blev mina resultat genast bättre.

Vad är dina viktigaste lärdomar från gymnasiet?

Att plugga när jag ska och ha fritid sen. Då går pluggandet både snabbare och smidigare. Att ha kul! Universitet är roligt det också, men man går faktiskt bara på gymnasiet en gång. Ta vara på vänner, bra lärare och deras kunskap. Det kommer att ta dig långt!

”Efter tre år på natur kunde jag söka nästan alla utbildningar på universitetet och högskolan. Det gav mig en bred bas att bygga min framtid på.”

Naturvetenskapsprogrammet är en bred och studieförberedande utbildning som utvecklar ditt logiska tänkande och problemlösningsförmåga. Fokus ligger på vetenskap med mycket labbtid. Du får också utveckla din nyfikenhet och kreativitet.

Vill du veta mer?

Här kan du läsa mer om våra program

Sidansvarig: Håbo kommun

Nyheter

Klicka för support
Stäng supportfönster