Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Lucas om första tiden på gymnasiet "Jag känner mig hemma här"

För tre veckor sedan började Lucas Tener en ny fas i livet. Tillsammans med sina klasskompisar gick han sin första dag på Fridegårdsgymnasiets nya Barn- och fritidsprogram. Här berättar han mer om sin första tid på gymnasiet.

Hej Lucas! Hur har din första tid på gymnasiet varit?

Det har gått jättebra! Jag har lärt känna flera nya kompisar och jag trivs i klassen. Det verkar som att alla har kommit in bra i gruppen. Alla har varit väldigt välkomnande och eftersom att jag bor i kommunen och känner mig redan som hemma.

Varför valde du Barn- och fritidsprogrammet?

Jag sökte till Barn- och fritidsprogrammet för att jag vill jobba med människor i framtiden. Jag funderar på att utbilda mig vidare till polis. Psykolog har jag också funderat lite på, eftersom jag tycker om att hjälpa andra. Vi får se vad det blir.

Vad har du fått göra hittills och är det något speciellt du ser fram emot?

De första veckorna har vi bland annat jobbat med pedagogik och hälsa. Vi har pratat om hur kost och hälsa påverkar våra liv, vår vardag och hur det påverkar oss psykiskt. Jag ser fram emot att lära mig mer om människors beteende och varför vi lever på det sätt vi gör. Det ska bli kul att få göra apl-praktik och testa på arbetslivet!


Fridegårdsgymnasiets nya Barn- och fritidsprogram startade i augusti 2020. Intresset var stort och många ungdomar sökte till programmet som startade med en hel klass på 32 elever.
Här kan du läsa mer om Barn- och fritidsprogrammet.
fridegårdsgymnasiet.se kan du läsa mer om skolan.

Sidansvarig: Håbo kommun

Nyheter

Klicka för support
Stäng supportfönster