Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Lärare i Håbo nominerad till Guldäpplet!

Tobias Eriksson som är IKT-pedagog och lärare på Fridegårdsgymnasiet i Håbo är nominerad till Guldäpplet. Guldäpplet är ett pris som lyfter fram lärare som är drivande och utvecklar skolor med hjälp av it. Under sina tjugo år har det vuxit till ett professionspris, med lärarfacken som partners och jurymedlemmar.

Hur känns det att bli nominerad?

– Kul att arbetet med digitala arbetssätt i skolan uppmärksammas. Det känns bra att det strategiska och operativa arbetet som jag gör med multimodalt lärande uppskattas och ger resultat. Det har blivit en naturlig del av vardagen på Fridegårdsgymnasiet, säger Tobias.

Nomineringen lyder:

Tobias utvecklar och förnyar digitala arbetssätt i undervisningen på hela skolan. Hans förmåga att integrera elevernas behov och förmågor vad gäller digital kommunikation och digitala uttrycksmedel, med den pedagogiska personalens kommunikationsvägar, främjar såväl elevernas kunskapsinhämtning som lärarnas utformning av lektioner. Tobias finns alltid i omvärldens närhet i skolans vardag. Hans arbete med digital undervisning har alltid utgått från lärsituationen där de digitala verktygen inte är ett självändamål, utan ett stöd i kunskapsinhämtning och inlärning. De flippade klassrummens didaktik har tagits till en helt ny nivå på Fridegårdsgymnasiet!

Digitaliseringen har nått skolan på bred front

Årets nominerade lärare visar att digitaliseringen har nått skolan på bred front och berikar alla ämnen. Det är lärare från hela landet, från förskola till gymnasium och vuxenutbildning. Guldäpplet delas ut årligen sedan 2002, och firar i år sitt 20-årsjubileum.
– Det är härligt när vi år efter år möter nya lärare, med imponerande undervisning och arbete med sina elever. Utvecklingen av kollegiala samarbetsformer med stöd av skolledning och huvudman är här en nyckelfaktor. Därför är det betydelsefullt att årets nominerade till lärarpriset Guldäpplet i hög grad är drivande i kollegiala samarbeten på den egna skolan, liksom nationellt, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Nästa steg

Om en månad utses årets finalister och därefter - den 28 oktober är det Guldäpplets dag, med utdelning av lärarpriset och årets speciella jubileumsutmärkelse.

Sidansvarig: Håbo kommun

Nyheter

Klicka för support
Stäng supportfönster