Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Samtal om Vibyskolans framtid

Den 2 november träffades rektor för Vibyskolan Göran Haraldsson, representanter från Vibyskolans personal, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen Stefan Grybb och ordförande för barn- och utbildningsnämnden Carl-Johan Torstensson på Vibyskolan för att samtala om framtiden.

De träffades på Vibyskolan för att samtala om framtiden och för att dela med sig av tankar och önskemål. De pratade också kring kortsiktiga och långsiktiga utmaningar och möjligheter.

Carl-Johan Torstensson som är ordförande för barn- och utbildningsnämnden var med för att bilda sig en uppfattning om situationen och för att lyssna på rektor och personalens samtal.


På nästa nämndmöte nu i november kommer vi att fatta beslut om en ny skolbyggnad för Vibyskolan. Lite beroende på behoven framöver tänker vi i alliansen oss en F-6 skola med 2-3 paralleller, dvs ca 350-550 elever. Detta ligger också helt i linje med vad verksamheten tycker vore en bra utveckling. Dagens Vibyskola är en 1-parallellig F-6 skola, så här skapar vi alltså en utökad kapacitet för de lägre stadierna i Håbos grundskolor, samtidigt som verksamheten blir mindre sårbar vid tex tillfällig frånvaro av personal. Den nya skolan är tänkt att ligga på samma ställe som den gamla. Vi kommer även på samma möte att fatta beslut om fler moduler till verksamheten. Jag är med på möte på Vibyskolan idag för att bilda mig en uppfattning om situationen, och jag är helt överens med verksamheten om behovet av ytterligare yta. Dessa moduler ska naturligtvis ställas på plats så snabbt det går, säger han.

Sidansvarig: Håbo kommun

Nyheter

Klicka för support
Stäng supportfönster