Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Anthony om praktiken – Jag får träna på att leda andra

Anthony som studerar på barn- och fritidsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet gör nu sin första APL-praktik (arbetsplatsförlagt lärande) på en arbetsplats. Han tycker det är spännande att få komma ut i arbetslivet och har för första gången provat att leda andra människor.

Jag gör min APL-praktik inom Daglig verksamhet i Håbo kommun och här finns flera olika arbetsplatser som jag får chansen att prova. Det är ett roligt och varierande jobb och jag lär mig nya saker nästan varje dag. Ledarskap ingår i kursplanen och jag har tränat på att leda mina medarbetare och ansvarat för olika typer av aktiviteter. Det kändes lite stressigt i början men nu känns det ok.

Praktiken och kopplingen till arbetslivet lockar

Anthony berättar att det var just praktiken och kopplingen till arbetslivet som lockade honom att söka till barn- och fritidsprogrammet. Programmet är flexibelt på så sätt att eleverna kombinerar traditionell skolgång med praktiska inslag. De kan också själva välja att läsa kurser för att få högskolebehörighet, eller välja bort kurser och sikta på jobb efter gymnasiet.

Barn- och fritidsprogrammet är ett intressant och roligt program. Jag tycker speciellt mycket om människors utveckling i olika åldrar och att lära mig hur jag kan stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling.

Här kan du läsa mer om barn- och fritidsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet.

Sidansvarig: Håbo kommun

Nyheter

Klicka för support
Stäng supportfönster