Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Gymnasieeleven Rebecka Genom att praktisera lär jag mig saker som inte står i skolböckerna

Rebecka gör sin första APL-praktik (arbetsplatsförlagt lärande) på Ellensborgs förskola i Bålsta. På förskolan får hon insikt i det pedagogiska arbetet. När hon inte praktiserar studerar hon på barn- och fritidsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet, där eleverna kombinerar traditionell skolgång med praktik.

Får insikt i det pedagogiska arbetet

Under åtta veckor praktiserar Rebecka på Ellensborgs förskola. Hon arbetar nära barnen och pedagogerna och får insikt i det pedagogiska arbetet.

Jag arbetar mycket i barngruppen och hjälper barnen med att klä på sig, äta och leka. Genom att praktisera lär jag mig saker som inte står i skolböckerna. Exempelvis hur viktigt det är att prata med barnen, även om de nödvändigtvis inte pratar med mig. På det sättet hjälper jag dem att bygga upp sina ordförråd som de kommer att använda hela livet. På förskolan tar jag egna initiativ och föreslår aktiviteter som barnen kan göra. Jag är också med, lyssnar och stöttar dem i samtal om vad som är rätt och fel.

Ett smakprov på arbetslivet

Rebecka berättar att hon tycker det är spännande att praktisera och få ett smakprov på arbetslivet. Vad hon vill göra i framtiden är hon inte säker på.

Framtiden får utvisa om jag väljer att studera vidare efter gymnasiet eller börjar jobba. Det får vi se. Men jag vet att jag är på rätt väg. För mig som vill jobba med människor så känns den här utbildningen som ett solklart val.

Är du också nyfiken på barn- och fritidsprogrammet?

Läs mer om programmet på fridegårdsgymnasiet.se

Sidansvarig: Håbo kommun

Nyheter

Klicka för support
Stäng supportfönster