Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Sortera dina plastförpackningar - tips och råd

I Håbo kommun är vi bra på att sortera vårt avfall. Trots det sorteras mer än hälften av alla plastförpackningar fel och hamnar i restavfall istället för att materialåtervinnas. Vi behöver tillsammans fortsätta jobba för att minska felsorteringen av plastförpackningar för att inte slösa på våra resurser. Här kommer några tips och råd på hur du hanterar dina plastförpackningar.

Hur sorterar jag min plast?

  • Plastförpackningar, som burkar, flaskor, tuber, påsar och lock sorteras ut i avsett kärl för plastförpackningar, i ditt fyrfackskärl eller lämnas på en återvinningsstation.
  • Returflaskor med pant ska pantas för att återvinnas till nya flaskor.
  • Andra föremål i plast som leksaker, tvättkorgar och möbler är inte förpackningar och ska istället lämnas in på en återvinningscentral.

Hur slänger jag mina plastförpackningar i kärlen?

  • Samla dina förpackningar av mjukplast i en plastpåse, exempelvis en gammal brödpåse. Rulla ihop påsen för att pressa ut luften och knyt ihop den. På så sätt sparar du plats i dina kärl och minimerar risken för att plasten ska flyga iväg och hamna i naturen vid tömning.
  • Förpackningar av hårdplast tömmer du direkt i kärlen för att underlätta utsorteringen.

Vill du veta vad som händer med din plastförpackning när du lämnat den till återvinning? Se här Länk till annan webbplats..

Tack för att du återvinner!

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster