Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Kurs: Sköt dig själv

Vet du vad du ska göra vid en kris? Har du koll på hur mycket vatten du behöver? Eller hur du håller värmen om elen slutar fungera? Är du intresserad av att lära dig mer om hemberedskap?

Nu får du chansen att delta i en kostnadsfri kurs där du får lära dig det viktigaste för att förbättra din hemberedskap. Håbo kommun tillsammans med Lottakåren kommer att hålla i en kurs som hjälper dig att stärka dina kunskaper om hemberedskap.

Svenska Lottakåren har fått i uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att utbilda allmänheten i hemberedskap. De har därför tagit fram en interaktiv utbildning där målet är att din egen beredskap och förmåga att kunna tillgodose familjens grundläggande behov under en kris. Med enkla medel kan du klara dig riktigt bra, riktigt länge.

Under utbildningen får du bland annat tips om hur du kan förbereda dig på oväntade händelser såsom elavbrott, översvämning och extrema väderförhållanden. Du får även information om kommunens ansvar för samhällets krisberedskap och hur du kan bidra till att skapa en tryggare kommun där du bor. Med dig hem får du samlad information med saker du bör tänka på innan och under tiden krisen pågår. Kan du ta hand om dig själv kan du också hjälpa andra.

Datum: 28/5
Tid:18.00-20.00
Plats: Kommunhuset, Centrumleden 1

Kostnad: Gratis

Förkunskaper: Kursen är öppen för alla!

Anmälan: https://www.svenskalottakaren.se/utbildningar/skot-dig-sjalv?promoted=4830 Länk till annan webbplats.

Arrangör: Håbo kommun tillsammans med Lottakåren

Kontaktinformation: kommun@habo.se

Sidansvarig: Håbo kommun

Klicka för support
Stäng supportfönster