Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

VMA testas som vanligt enligt rutin

Idag måndag 4 september klockan 15.00 testas viktigt meddelande (VMA) till allmänheten som vanligt. Det är ett ordinarie test som sker första helgfria måndagen i mars, juni, september och december. Signalen hörs i 7 sekunder i taget med 14 sekunders tystnad emellan. När testet är över hörs en annan längre signal.

Viktigt Meddelande till Allmänheten (VMA) är ett system för meddelanden i radio och tv, för att varna människor om att något allvarligt har hänt som hotar liv, hälsa, egendom eller miljö. På msb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du mer information om varnings- och informationssystem.

Signalen hörs i sju sekunder i taget med 14 sekunders tystnad emellan. När testet är över hörs en annan längre signal.

Kan du inte höra signalen?

Runt om i kommunen finns det ett antal VMA anläggningar som består av en eller två sirener som är riktade så att ljudet ska höras av så många som möjligt. Räckvidden för sirenerna är mellan 300-600 meter beroende på de geografiska förutsättningarna. VMA signalen hörs inte i alla områden i kommunen, däremot får alla som befinner sig i det aktuella området ett SMS med information om hur man ska agera, om det skickas ut ett skarpt larm.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster