Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Vi är alla en del av totalförsvaret

Klara Pers, Louise Jönsson Andersson och Patrik Granat från Länsstyrelsen i Uppsala höll i torsdagens utbildning i totalförsvar.

På onsdagseftermiddagen samlades kommunens chefer och ett antal förtroendevalda för en utbildning i totalförsvar och kontinuitetsplanering.

Syftet med eftermiddagen var att skapa förståelse för att vi alla är en del av totalförsvaret och vad vi i Håbo kommun kan göra för att arbeta förebyggande.

Kommundirektör Teresa Zetterblad hälsade de cirka 70-talet deltagarna välkomna och betonade att det börjar med dig och mig tillsammans i totalförsvaret.

Länsstyrelsen i Uppsala län stod för innehållet som bland annat handlade om en förändrad hotbild, exempel på olika samhällsstörningar och kontinuitetsarbete. Arbetet består i att planera för att verksamheterna ska fungera även under en kris.

Då Sveriges kommuner är en central del av det civila försvaret har Håbo kommun växlat upp sitt arbete med krisberedskap för att kunna säkerställa viktiga samhällsfunktioner såsom vård, skola och omsorg även under en kris eller ytterst höjd beredskap. För att vi ska lyckas måste alla anställda och alla verksamheter inom kommunen hjälpas åt för att bidra till ett tryggt och säkert samhälle för alla invånare, säger kommundirektör Teresa Zetterblad.

Läs mer om totalförsvaret - Försvarsmakten (forsvarsmakten.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster