Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo kommun deltar på Beredskapsveckan

Bild: MSB

Beredskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors beredskap inför kriser och krig. I Håbo genomför vi flera aktiviteter under vecka 39 då kampanjen pågår. Bland annat finns vi på plats utanför biblioteket med tips och idéer hur vi kan förbereda oss till exempel vid längre strömavbrott. Tillsammans är vi del av arbetet som ska stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar.

Beredskapsveckansom arrangeras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).och samlar många olika aktörer som myndigheter, kommuner, civilsamhälle, branschorganisationer och näringsliv som tillsammans gör en gemensam insats. Det genomförs hundratals aktiviteter runt om i hela landet. Temat för 2023 är Öva.

Aktiviteter i Håbo

Måndag, onsdag och fredag vecka 39 är vi på plats utanför Håbo bibliotek för att visa hur vi tillsammans med Räddningstjänsten och andra organisationer kan förbereda oss inför en kris.
Vi ger dig tips och idéer om hur du kan förbereda dig på olika sätt med krislåda, vatten, mat, uppvärmning med mera. Välkommen att öva på hemberedskap tillsammans med oss!
Öva din hemberedskap under Beredskapsveckan - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Tillsammans stärker vi Sveriges krisberedskap och totalförsvar

Genom att inhämta information och förbereda oss, stärker vi både kommunens och vårt lands beredskap. Det handlar till exempel om att vi ha beredskap hemma så att vi kan klara oss utan samhällets hjälp i en vecka.
Till msb.se/hemberedskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Beredskapsveckan (msb.se Länk till annan webbplats.)

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster