Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Ungdomsråd på utvecklingsresa

Idag tar flera medlemmar ur Håbo kommuns ungdomsråd tåget till Sveriges ungdomsråds största årliga arrangemang #IRL i Sollentuna, en mötesplats för att inspireras, stärka sitt engagemang och lära sig mer om ungdomsrådsarbetet.

Det är glad stämning på perrongen när de sju ungdomsrådsmedlemmarna ger sig iväg med tåget i vinterkylan på fredagseftermiddagen. Alla åker på #IRL för första gången, förväntan är hög och de ser fram emot resan. Robin Tesfay, 16 år, är en av deltagarna från Håbo. Han har varit med i Håbo kommuns ungdomsråd i ett år och tycker att helgens evenemang är en bra möjlighet att träffa nya människor i samma roll i Sollentuna.

Jag är med i ungdomsrådet för att det är ett bra sätt för politiker att få en inblick i vad vi ungdomar tycker, säger Robin och hoppas lära sig mer under helgen för att kunna föra ungdomarnas talan lokalt i Håbo.

Håbo kommuns ungdomsrådsrepresentanter, som deltar vid helgens #IRL är i åldrarna 13-16 år och heter Novaliie och Nikita Barthelsson, Daniella Douma, Molly Lådhö, Robin Testay, Christian Goro och Hildana Haile. De ser fram emot en helg med inspiration, föreläsningar och workshops. Ungdomsrådet i Håbo kommun består totalt av 28 ungdomar.

Som medlemmar i Håbo kommuns ungdomsråd får ungdomarna under helgen möjligheten att utvecklas, lära känna andra i samma roll och stärkas för det fortsatta arbetet lokalt i Håbo.

Om #IRL

Årets #IRL pågår 19-21 januari i Sollentuna och fokus är att påverka både individuellt och tillsammans. Idén med IRL är att medlemmarna i ungdomsråd i hela landet ska kunna mötas och inspireras av inbjudna underhållare, inspirationstalare, föreläsare och inte minst av varandra. Under helgen får de chans att stärka sitt engagemang och få kraft för sitt fortsatta arbete i sina lokala ungdomsråd.
Läs mer om IRL Träffar - Sveriges Ungdomsråd (sverigesungdomsrad.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Håbo kommuns ungdomsråd

Läs mer Ungdomsrådet - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster