Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo kommun flaggar för Ukraina den 24 februari
- och för Sverigefinnarnas dag

Lördag den 24 februari flaggar vi med den Ukrainska flaggan för att uppmärksamma tvåårsdagen av Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina.
- Vi vill visa vårt fortsatta stöd till det ukrainska folket och hedra de som kämpar för Ukrainas demokrati, de som mist livet i kampen samt alla som drivits på flykt, säger kommunstyrelsens ordförande, Catherine Öhrqvist (M).

Det var alltså den 24 februari 2022 som Ryssland invaderade Ukraina. Under de senaste två åren har miljontals människor drivits på flykt och många har kommit till Sverige. Håbo är en av de kommuner som har tagit emot flyktingar enligt massflyktsdirektivet.

"Genom att flagga med Ukrainas flagga visar vi vår solidaritet med det ukrainska folket och att vi fortsätter på olika sätt att ge vårt stöd, med hopp om att 2024 kan bli ett år som går i en fredligare riktning", avslutar Catherine Öhrqvist.

Sverigefinnarnas dag

Den 24 februari är även Sverigefinnarnas dag och därför flaggar kommunen även med den Sverigefinska flaggan. Sverigefinnarnas dag synliggör den sverigefinska minoriteten.

Läs mer om Sverigefinnarnas dag

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster