Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo kommun har flest bredbandsanslutna hushåll i länet

Foto: Håbo kommun

Enligt Post- och telestyrelsens (PTS) kartläggning av bredbandsanslutningar och mobiltäckning för 2023, så toppar Håbo kommun listan över antalet bredbandsanslutna hushåll i Uppsala län med en anslutningsgrad på hela 99,99 procent.

Mätningen som genomförts av Post- och telestyrelsen (PTS) avser hushåll med tillgång till fast bredband på minst 100 Mbit per sekund. Kartläggningen visar också att knappt 94 procent av hushållen i Uppsala län som helhet har anslutning till fast bredband med samma uppkopplingshastighet. Efter Håbo kommun och tvåa på listan i länet hamnar Uppsala kommun med 97,49 procent anslutna hushåll, enligt mätningen.

Hög anslutningsgrad främjar både invånare och företag

Att Håbo kommun placerar sig i topp på listan i Uppsala län över antalet bredbandsanslutna hushåll med fast höghastighetsbredband är glädjande tycker Ewa Holm, digitaliseringsstrateg i Håbo kommun.
– Att vi i Håbo har en så pass hög anslutningsgrad är något som främjar både våra invånare och företag här. Dessutom ger det ett mervärde för de som funderar på att flytta hit eller etablera verksamhet här i kommunen, säger Ewa Holm.

Ida-Maria Rydberg, tillväxt- och kommunikationschef i Håbo kommun, håller med om de positiva fördelar som medföljer med en hög anslutningsgrad och tillägger:
- Det här är positiva nyheter för en tillväxtchef, snacka om att det här borde skapa förutsättningar för såväl våra medborgare som det lokala näringslivet. Och är det bra för dem som finns här är det också bra för dem som i framtiden väljer Håbo som kommun att leva och verka i. Så, grattis Håbo!

Läs mer

Bredbandsutbyggnaden i Uppsala län fortsätter att öka | Region Uppsala Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pressmeddelande | PTS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster