Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Årets logistiketablering finns i Håbo

Dagabs omnilager i Bålsta har tillsammans med Coops nya centrallager i Eskilstuna utsetts till Årets Logistiketableringar 2022. Det två vinnarna utsågs på mässan Transport & Logistik i Göteborg den 9 november.

Utmärkelsen är ytterligare ett bevis för att Håbo kommun är en etableringskommun av rang. Dagabs lager bidrar till mångfalden av stora, medelstora och små företag i vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Helene Zeland Bodin (C).

Av fyra finalister blev Dagab en av vinnarna eftersom juryn inte kunde enas så delades det ut två förstapris. Totalt har 45 logistikbyggen på mer 10 000 kvadratmeter färdigställts under 2022, varav Dagab är störst med sina 126 000 kvadratmeter.

Juryns motivering

Dagabs etablering i Bålsta, Håbo kommun, sticker ut genom sin modiga logistiklösning och sin skala. Lagret, som byggs av Logicenters och automatiseras av Witron är det första omni-automatiserade livsmedelslagret i Sverige, med e-handel och butikslogistik i samma flöde. Stort miljöfokus syns i fastigheten med hög miljöcertifiering och Nordens största solcellsansläggning. Man bygger också en modern arbetsplats med välmående i fokus, i ett utmärkt kollektivtrafikläge.

Dubbla vinnare av Årets Logistiketablering 2022! – Dagens Logistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster