Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Prisvinnande balkonginspiration finns i Håbo

Eva Pettersson och Löthnergårdens italieninspirerande balkong vann besökarnas pris på Nordiska trädgårdar. Foto: Håbo kommun.

Löthnergårdens Italieninspirerade balkong röstades fram som besökarnas val under Nordiska Trädgårdsmässan den 21-24 mars

Näringslivsenheten har besökt Håboföretaget för att gratulera och intervjua dess grundare och ägare Eva Petterson. “Nordiska Trädgårdar kontaktade mig och frågade om jag ville vara med och ställa ut”, berättar Eva, som påbörjade förberedelserna inför mässan redan i februari. Hon har lagt ner mycket tid och arbete på att skapa en balkong med ett hållbarhetsbudskap som känns aktuellt i dagens ekonomiska lägesbild. Med autentiska auktionsfynd, starka färger och fullt användbara ytor visade Löthnergården konceptet att kunna “resa på hemester” på sin egen balkong.

Vi frågade Eva hur vi själva kan återskapa en liknande miljö på vår egen balkong. “Ett citronträd, kryddor och mycket färg är en bra början”, svarade hon, “terracottakrukor i olika former passar också bra. Det genuint italienska finns i det där avslappnade och inte så tillrättalagda, med mycket växter.”

Besökarnas val på Trädgårdsmässan 2023

Nordiska Trädgårdar, som årligen anordnar den publika Trädgårdsmässan, beskriver balkongtävlingen så här: “I vår balkongutställning får du möjlighet att ta del av nya trender och idéer för balkongen och även finna inspiration till det egna skapandet. Alla kreatörer får samma grundförutsättningar för sin balkong och skapar därefter sin oas för avkoppling, odling och njutning.”

Av årets totalt elva deltagare röstade mässans cirka 55 000 besökare fram Löthnergårdens balkong som publikfavorit.

Vad händer mer på Löhtnergården?

Förutom att vinna priser på mässor reser Eva, som har sitt mästarbrev, även runt i Sverige och i Europa och granskar gesällbrev på olika floristskolor. På hemmaplan i Bålsta arbetar hon och hennes team med både inredning och blomster i en sekelskiftesvilla på Stockholmsvägen. I den stora trädgården framför huset finns plats för ännu mer blomsterprakt och under kommande helg öppnar den äntligen för säsongen. Det är också här som Löthnergården kommer anordna vigslar under nationaldagen den 6 juni.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster