Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo kommun klättrar i utmärkelsen Bästa Tillväxt

Håbo kommun förbättrar sin placering i utmärkelsen Bästa Tillväxt från plats fyra förra året, till plats tre i år. Priset delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna till de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Kommundirektör Terésa Zetterblad är positiv till utvecklingen.
– Att det går bra för företag i kommunen ger stort värde. Det ökar sysselsättningen och skapar fler möjligheter. Det är inte bara ekonomiskt värdefullt, men även en investering i tillväxt och välbefinnande för hela kommunen, säger hon.

Priset som premierar bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet i varje län, delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna. Utmärkelsen går till kommuner i Sverige, som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året. Utgångspunkten är företagens senast inlämnade årsredovisningar. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra och hur utvecklingen sett ut över tid.

Karl Stjerna som är VD på Syna, berättar att signalerna från många kommuner är positiva.
– Signalerna som jag får från många av kommunerna är att det fortsatt finns en stark framtidstro och att det finns gott om livskraftiga företag som investerar både i ny produktionskapacitet och nyanställer. Framtiden ser därmed ljusare ut än vad man annars kan få intryck av, säger han.

Håbo kommun klättrar till plats tre i länet

Undersökningen genomförs i samtliga län i Sverige.
Här är årets placeringar i Uppsala län:

01 - Tierps kommun

02 - Enköpings kommun

03 - Håbo kommun

04 - Östhammars kommun

05 - Uppsala kommun

06 - Älvkarleby kommun

07 - Knivsta kommun

08 - Heby kommun

På Synas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se samtliga placeringar för Sveriges kommuner.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster