Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Järnvägsbanken i Stämsvik upprustad genom Leaderprojekt

Nu är den gamla järnvägsbanken utjämnad och bron över till Ekolsund upprustad. Samfällighetsföreningarna på bägge sidor av sundet har med hjälp av Håbo Marknads AB hjälpts åt att göra vägen farbar med både cykel, barnvagn och rullstol.

- Det här blir ett lyft för cykelturismen genom Håbo och Enköping, säger Jenny Lindberg, ansvarig för besöksnäringsfrågor vid Håbo Marknads AB.

Under sommaren har boende i området deltagit i arbetet med att röja träd och sly, byta brädor på bron och sätta upp staket. Åtta föreningar ingår i projektet som tagit tid att få igång, men som gick snabbt när ansökan väl beviljades av LAG-gruppen i leaderområdet.

- Vi har haft jättebra uppslutning till de arbetsdagar vi arrangerat för det här arbetet, säger Karl-Erik Thulin, från Hammarsudds tomtägarförening och drivande i projektet. Över 70 personer kom när vi röjde banken en dag i juli.

Leaderprojekt kan sökas för att utveckla landsbygden och ska ha en stark lokal förankring. Under den nuvarande perioden 2014-2010 finns 48 miljoner kronor som ska fördelas mellan åtta kommuner, däribland Håbo. Läs mer om Leader Mälardalen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bron är upprustad
Vy mot bron från Ekolsund
Vy från Stämsvik

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster