Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Samverkansprojekt och e-handel på frukostmöte

Drygt 70 lokala företagare träffades på onsdagmorgonen på galoppbanan Bro park för gemensam frukost. Under mötet dryftades såväl trender inom e-handel som samverkan över kommungränserna och hur Håbo ska skapa ett bättre företagsklimat.

Upplands-Bros kommunalråd Camilla Jansson hälsade frukostgästerna välkomna och nämnde att samverkan över kommungränserna är positivt och att dessa frukostmöten är värdefulla. Därefter tog Mattias Kranz, ordförande i Företagarna Upplands-Bro-Håbo ordet för att berätta om att lokalavdelningarna Upplands-Bro och Håbo i år har valt en gemensam styrelse med medlemmar från båda kommuner. Mattias är själv företagare i Upplands-Bro och lyfte värdet av att ta hjälp av varandra och till exempel ta med nya företagare i sina nätverk.

Arne Andersson, e-handelsexpert PostNord

E-handel är ett aktuellt ämne och idag hade Postnords e-handelsexpert Arne B Andersson bjudits in för att prata om trender inom e-handeln. De senaste åren har e-handeln inom Sverige vuxit med 10-15% per kvartal, en enorm tillväxt. I år kommer den svenska e-handeln ha omsatt över 60 miljarder kronor, och andelen handel som sker via webben ökar. En av trenderna inom e-handeln handlar om köpupplevelsen som helhet där man vill ge konsumenten en total upplevelse, mer likt en butik. Till exempel kan man nu via en app från Ikea, som använder augmented reality - förstärkt verklighet, virtuellt placera deras möbler i sitt eget hem och se resultatet på skärmen. I Upplands-Bro har redan flera e-handelsföretag etablerats under de senaste åren, branschen växer snabbt.

Petra Forsström, processledare för "Tillsammans mot 4,0" och Lars-Erik Sandhgren, vd för Håbo Marknads AB

Därefter berättade Petra Forsström, processledare för "Tillsammans mot 4,0" och Lars-Erik Sandhgren om det aktuella projektet som nu startar upp i Håbo. Svenskt Näringsliv genomför varje år en ranking mellan landets kommuner och eftersom Håbo har tappat placeringar under flera år har Håbo kommun och Håbo Marknads AB tillsammans med företagarföreningarna påbörjat ett arbete för att förbättra näringslivsklimatet. För ett par veckor sedan genomfördes en kickofflunch och imorgon 26/10 hålls det första dialogmötet där företagare, tjänstemän och politiker ska diskutera frågan. Arbetet ska i vår leda till ett beslutsunderlag åt Håbos politiker.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster