Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Första dialogmötet genomfört i projekt för att lyfta näringslivet

På torsdagsmorgonen samlades drygt 30 deltagare för det första dialogmötet i samverkansprojektet ”Tillsammans mot ett bättre företagsklimat”. Både företagare, politiker och tjänstemän från Håbo kommun diskuterade vad som är viktigt för att Håbo ska ha ett bra näringslivsklimat.

Många branscher fanns representerade på mötet: lokala enmansföretag, nationella branschorganisationer, jordbrukare, och tillverkande- och tjänsteföretag satt tillsammans och pratade ihop sig om vad som är viktigast i näringslivsarbetet.

- Jag är ute och träffar många kommunledningar och det här initiativet är jättebra, att de olika grupperna möts och får förståelse för varandras situationer, säger Mikael Ek, Svenska Stadsnätföreningen.

Dagens tema var ”Infrastruktur och kommunikation” och är första steget i en serie om tre dialogmöten som avslutas i början av nästa år för att utmynna i en handlingsplan. Det gemensamma arbetet ska leda till en ”håboanda” där alla aktörer, både privata och offentliga, ska hjälpas åt att arbeta mot samma mål: att bli en av Sveriges tjugo bästa företagarkommuner.

- Nu har vi startat upp det praktiska arbetet, säger Lars-Erik Sandgren, vd vid Håbo Marknads AB.

- Det här är ett långsiktigt arbete och vi känner verkligen att vi har alla med oss på tåget och det är det som behövs för att nå resultat.

Bland frågorna som diskuterades under morgonen fanns bland annat centrumutvecklingen, servicenivån, hur kommunen värdesätter de lokala företagen och tillgången på kompetens. I det första steget fick deltagarna diskutera vad dessa ämnen betyder, och i steg två ska man lyfta fram och prata ihop sig om lösningar på utmaningarna.

- Det är spännande att få delta i viktig utveckling av kommunen, säger Johan Durling, fastighetsägare och mäklare i Håbo.

- Jag har varit verksam här sedan mitten av 1980-talet och har lång erfarenhet av samhället och marknaden.

Bland deltagarna syntes både gamla och nya Håboföretagare, politiker och tjänstemän och som avslutning applåderade man varandras engagemang. Steg två för gruppen ”Infrastruktur och kommunikation” sker den 22 november klockan 08.00-10.00 på Aronsborg och då ligger fokus på att hitta lösningar. Det går bra att anmäla sig till denna träff även om man inte deltagit i det första.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster