Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Första dialogmötet genomfört i projekt för att lyfta näringslivet

På torsdagsmorgonen samlades drygt 30 deltagare för det första dialogmötet i samverkansprojektet ”Tillsammans mot ett bättre företagsklimat”. Både företagare, politiker och tjänstemän från Håbo kommun diskuterade vad som är viktigt för att Håbo ska ha ett bra näringslivsklimat.

Många branscher fanns representerade på mötet: lokala enmansföretag, nationella branschorganisationer, jordbrukare, och tillverkande- och tjänsteföretag satt tillsammans och pratade ihop sig om vad som är viktigast i näringslivsarbetet.

- Jag är ute och träffar många kommunledningar och det här initiativet är jättebra, att de olika grupperna möts och får förståelse för varandras situationer, säger Mikael Ek, Svenska Stadsnätföreningen.

Dagens tema var ”Infrastruktur och kommunikation” och är första steget i en serie om tre dialogmöten som avslutas i början av nästa år för att utmynna i en handlingsplan. Det gemensamma arbetet ska leda till en ”håboanda” där alla aktörer, både privata och offentliga, ska hjälpas åt att arbeta mot samma mål: att bli en av Sveriges tjugo bästa företagarkommuner.

- Nu har vi startat upp det praktiska arbetet, säger Lars-Erik Sandgren, vd vid Håbo Marknads AB.

- Det här är ett långsiktigt arbete och vi känner verkligen att vi har alla med oss på tåget och det är det som behövs för att nå resultat.

Bland frågorna som diskuterades under morgonen fanns bland annat centrumutvecklingen, servicenivån, hur kommunen värdesätter de lokala företagen och tillgången på kompetens. I det första steget fick deltagarna diskutera vad dessa ämnen betyder, och i steg två ska man lyfta fram och prata ihop sig om lösningar på utmaningarna.

- Det är spännande att få delta i viktig utveckling av kommunen, säger Johan Durling, fastighetsägare och mäklare i Håbo.

- Jag har varit verksam här sedan mitten av 1980-talet och har lång erfarenhet av samhället och marknaden.

Bland deltagarna syntes både gamla och nya Håboföretagare, politiker och tjänstemän och som avslutning applåderade man varandras engagemang. Steg två för gruppen ”Infrastruktur och kommunikation” sker den 22 november klockan 08.00-10.00 på Aronsborg och då ligger fokus på att hitta lösningar. Det går bra att anmäla sig till denna träff även om man inte deltagit i det första.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster