Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

UF-företagare och utdelning av SYNA-diplom på frukostmöte

Under morgonens frukostmöte för näringslivet på Åbergs Museum fick ett sextiotal företagare och lokala entreprenörer bland annat lyssna till ett urval av elever från Ung Företagsamhet vid Fridegårdsgymnasiet.

Lars-Erik Sandhgren, vd för Håbo Marknads AB hälsade alla välkomna till årets sista frukostmöte och delade ut SYNAs diplom för Bästa Tillväxt i Uppsala län till de tre lokala företagarföreningarna: Håbo Företagare, Företagarna Upplands-Bro-Håbo och Håbo Qvinnors Företagsnät. Håbos företag hade länets bästa tillväxt under 2016 och har alltid legat i topp under de tio år mätningarna har gjorts. Läs mer om SYNAs undersökning här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fem UF-företag presenterade därefter sina affärsidéer. Bland årets företag finns bland annat en app för att boka och betala hämtmat i Bålsta, marknadsföring via sociala medier och en målarbok med motiv som går utanför normen.

Matklick UF från Fridegårdsgymnasiet

Fridegårdsgymnasiet har varit mycket framgångsrika i Ung Företagsamhet de senaste åren. I mars 2017 blev Fridegårdsgymnasiet för fjärde året i rad bästa skola på den regionala UF-mässan i Uppsala när det gäller antal priser. Skolan tog hem förstapriset i Bästa varumärke, Bästa reklamfilm, Bästa Tjänst och Bästa hållbart företagande. Syftet med ungt företagande är att ungdomar ska få prova på att driva företag, lära sig entreprenörskap och använda sin kreativitet. Det är också mycket hårt arbete bakom företagen. Läs mer om Ungt Företagande här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillsammans mot ett bättre företagsklimat är ett projekt som drivs av Håbo marknads AB tillsammans med Håbo kommun, Håbo Företagare, Företagarna Upplands-Bro-Håbo och Håbo Qvinnors Företagsnät för att förbättra det lokala näringslivsklimatet. Lars-Erik Sandhgren och Petra Forsström, processledare, gick igenom vad som hänt hittills i projektet och hur man kommer gå vidare. I mitten av januari sker ytterligare tre dialogmöten med företagare, politiker och tjänstemän från kommunen för att gemensamt komma fram till en åtgärdsplan. Under våren ska denna plan upp till beslut i kommunens organisation och därefter arrangeras en kickoffgalafest i maj månad för att fira att vi är på väg! 

Frukostmötet avslutades med dragning av vinnare i visitkortslotteriet och Hans Wahlberg från Dragetgruppen, som vann godisfatet, tog då tillfället i akt att berätta att han redan märker av en effekt av Tillsammans-projektet med bättre service från Håbo kommun. En positiv avslutning på en trevlig morgon!

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster