Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Aronsborg strävar efter hållbarhet i alla led

Aronsborgs konferenshotell medverkar i Håbos miljövecka. Här berättar miljökoordinator Gun Johansson om Aronsborgs miljöarbete.

- Enligt vår hållbarhetspolicy arbetar vi för att vara ett klimatneutralt företag, en verksamhet utan utsläpp av förorenande ämnen, och en verksamhet med ett hållbart och effektivt resursanvändande, säger Gun Johansson, som ägnar halva sin arbetstid åt miljöfrågor. Ett av våra tre överordnade mål är att vi ska driva vår verksamhet mot en positiv inverkan på våra ekosystem och den biologiska mångfalden.

De aspekter Aronsborgs konferenshotell ser som mest väsentliga är vatten, avfall, kemikalier, energi, transporter och produkter.

- Vi försöker hela tiden minska användandet och förbättra val av produkter, säger Gun Johansson. Kunskap är vår styrka och våra engagerade medarbetare arbetar dagligen med att minska belastningen på miljön med stort fokus på bland annat koldioxidutsläpp, vattenförbrukning och matavfall.

- Vi är miljöcertifierade och revideras årligen efter ISO 14001-standarden för vårt miljöarbete, fortsätter Gun. Dessutom är vi certifierade av Svanen, Krav och MSC/ASC.

Läs mer om Aronsborgs miljövision på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Informerar om bin på miljöveckan och pollineringsveckan

Gun Johansson medverkar i miljöveckans aktiviteter i Aronsborgsviken på Biologiska mångfaldens dag den 22 maj. Klockan 10.00-11.30 berättar hon om bin och visar hur en tom bikupa ser ut inuti. Aronsborg har nämligen egen biodling.

Just nu är det inte bara miljövecka utan även pollineringsvecka och World Bee Day den 20 maj.

- Vi kommer att ha lite aktiviteter för våra gäster för att belysa vikten av pollinering, berättar Gun Johansson.

Läs mer på Pollinera Sveriges webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster