Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbos resultat vänder uppåt i Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet

Företagare bedömer kommunernas service i undersökning av SKL

Av kommunerna i Uppsalaregionen får Håbo, Tierp och Älvkarleby ett betydligt bättre sammanfattande betyg i år jämfört med förra året i Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet.

Alla tre kommunerna har jobbat fokuserat med utökad dialog med företagen för att fånga upp förbättringsområden. De har också tittat närmare på sin myndighetsutövning: Hur arbetar vi med tillstånd och tillsyn? Känner sig företagaren respekterad i sin kontakt med kommunen? Alla tre har också jobbat med att, på ett tydligare sätt, löpande kommunicera vad som görs för att förbättra företagsklimatet.

När Uppsalaregionens företag sätter ett sammanfattande betyg på sina kommuners förmåga att vara företagarkommun får alla kommuner som lägst betyget godkänt, 3,0, på en sexgradig skala. Bäst betyg får Knivsta, 3,7. Håbo får 3,0 vilket är en förbättring från 2,7 förra året.

Om undersökningen

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en enkätundersökning för att ta tempen på Sveriges företagsklimat. I samarbete med respektive kommun genomförs dialogmöten där resultatet och vägen framåt diskuteras av företagare, politiker och tjänstemän.

I Uppsalaregionen har 1 116 företag svarat på enkäten. Det motsvarar en svarsfrekvens på nära 50 procent.

Frågorna handlar exempelvis om vilka attityder företagare möter från politiker och tjänstemän, hur lagar och regler tillämpas och hur kommunens upphandling fungerar.

Enkätresultaten 2019 för hela landet hittar du på Svenskt Näringslivs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster