Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

"Vi vill uppmana företagen att höra av sig till oss"

Coronapandemin påverkar oss alla. För Håbos företagare kan kommunens näringslivsenhet hjälpa till med information och kontakter. Här berättar Sanna Engström och Jenny Lindberg om arbetet med att stötta företagen.

Hur kan näringslivsenheten stötta Håbos företagare?

Vi söker aktivt upp företag för att höra hur de mår. Många kontaktar oss också via mejl och telefon. En gång i veckan skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar om åtgärder från kommunen och myndigheter.

Vi har också startat en stödgrupp för företagare som träffas digitalt en gång i veckan. Stödgruppen består av oss från näringslivsenheten, våra tre företagarföreningar, Sparbanken i Enköping, Handelsbanken, Almi och Arbetsförmedlingen.

Vilka frågor och önskemål har ni fått in från företagare?

Framför allt får vi frågor om information och råd i hur man tolkar de åtgärder som kommer från regeringen. Vi har också etablerat en matchningsfunktion, där vi matchar företag som står utan uppdrag med företag som fortfarande har full produktion, men saknar personal. En hel del företagare hör av sig om just denna funktion. Idag är det även aktuellt att använda denna funktion internt i kommunen för att anställa där vi själva har brister. 

Har ni några tips till kommunens företagare?

Vi vill uppmana er företagare att höra av er till oss om det blir problem. Vi finns här för att stötta näringslivet och ge råd om var ni kan vända er för att få hjälp. Det är bra att anmäla sig till vårt nyhetsbrev där vi kontinuerligt uppdaterar med senaste nytt. Här på Håbo.se har vi också samlat information till dig som är företagare

Är det något mer ni vill berätta?

Stödgruppens uppfattning är att Håboborna är väldigt solidariska mot företagen i kommunen. Många köper till exempel hämtmat från restaurangerna och presentkort på massage och hår- och hudvård. Många företag har ändrat inriktning och går även ihop för att hitta nya vägar. En del har det riktigt tufft och har fått använda sig av kortidspermittering och andra åtgärder. Men vi ser också att flera av våra företag får mer uppdrag just nu, det kan vara på grund av e-handel eller produktion av skyddsmaterial.

Kontakta näringslivenheten via naringsliv@habo.se och anmäl dig till nyhetsbrevet på håbo.se/nyhetsbrevnäringsliv.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster