Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo går från 3,05 till 3,03 i Svenskt Näringslivs årliga undersökning

Årets resultat i mätningen av företagsklimatet i landets kommuner visar på en svag nedgång för Håbo kommun. Samtidigt pågår en organisationsförändring inom den kommunala förvaltningen för att skapa bättre förutsättningar för både företag och medborgare.

Idag, tisdag den 26 maj, presenterade Svenskt Näringsliv resultatet av enkätsvaren i sin årliga undersökning av företagsklimatet i landet. Varje år tillfrågas cirka 70 000 av landets företag om sin upplevelse av hur det är att driva företag både lokalt och nationellt. För årets enkät har 32 897 företagare har tyckt till om företagsklimatet i sin kommun.

Vi är inte nöjda och kommer fortsätta vårt arbete med att stärka denna del i kommunen. Vi har tagit beslut under våren som kommer ge oss bättre förutsättningar framåt. Vi tar allvarligt på vårt näringsliv och jobbar framåt tillsammans, säger Liselotte Grahn Elg, kommunalråd.

Ny näringslivsenhet, nytt samarbete med företagarna och flera nya funktioner

Från 1 mars i år inrättades näringslivsenheten i Håbo kommun. Det senaste året har Håbo kommun bland annat samarbetat med företagarföreningarna i en serie träffar kring temat upphandling med ett tydligt mål att öka antalet upphandlingar från lokala leverantörer.

Jag hoppas att den nya organisationen kommer att ge effekt för våra lokala företag. Att näringslivsfrågorna nu ligger inom den kommunala förvaltningen ger större möjligheter att samordna och effektivisera, säger Jenny Lindberg på näringslivsenheten.

Läs mer på www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor?

Kontakta Jenny Lindberg på näringslivsenheten
Telefon: 0171-526 48
E-post: jenny.lindberg@habo.se

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster