Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Skokloster Camping Håbos nominering till Årets Turismpris

Håbos kandidat till Årets Turismpris var entreprenörerna kring Skokloster Camping som de senaste åren utvecklats till en modern och populär mötesplats. Region Uppsala har nu utsett Gamla Uppsala museum till länets representant i riksfinalen.

Campingen på Skohalvön har sedan ett par år tillbaka genomgått stora förändringar. Driften har delats upp på flera aktörer, stora investeringar har gjorts i infrastruktur som parkeringsplatser, fler antal platser för husvagn och tält, samt nya grönytor och en unik bangolfbana har anlagts. Under sommaren 2021 har också en transportservice skapats med en limousin som går i linjetrafik runt halvön för att boende och sommargäster ska kunna ta sig hem efter restaurangbesök.

Personerna kring campingen är Fredrik von Essen, Skokloster Godsförvaltning AB, som äger campingen, Inger och Jörgen Allstedt, Alldiv AB, som driver restaurangen samt Tom Paulsson, T&M Campdrift AB som driver campingverksamheten.

I nomineringen kan man läsa att de nominerade med sitt engagemang och sin innovationskraft utvecklat ett gammalt och välkänt besöksmål till något som känns nytt och spännande. Campingen och de aktörer som driver anläggningen har gjort en stor insats för Skohalvön som besöksmål med upprustningen av både den fysiska miljön och upplevelserna på platsen.

Region Uppsala har tagit emot nomineringar från länets alla kommuner och utsåg den 8 september Gamla Uppsala museum till länets representant till Årets Turismpris. Gamla Uppsala museum kommer delta i riksfinalen den 24 november. Vinnaren i riksfinalen får 100.000 kronor av instiftaren av priset, Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Läs mer om Stora turismpriset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster