Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo på plats 74 på listan över Sveriges friluftskommuner

Håbo får totalt 24,5 poäng av 32 möjliga och rankas som nummer 74 av de 231 kommuner som har besvarat Naturvårdsverkets enkät. Sveriges friluftskommun 2020 blev Jönköping.

De områden som har bedömts är kommunens planer för friluftsliv, information och samarbete, och aktiviteter inom friluftsliv.

Håbo får 7 poäng av 11 möjliga för planer för friluftsliv, 6 poäng av 7 möjliga för information och samarbete kring friluftsliv, och 11,5 av 14 möjliga för aktiviteter inom friluftsliv. Det är inom den sistnämnda kategorin som vi har plockat fler poäng jämfört med förra året.

Sammanlagt får vi 24,5 poäng och landar något över mediankommunen i år som ligger på 21 poäng.

2019 var Håbo kommuns totalpoäng 22 och rankades då till plats 100, vilket innebär att vi till i år har tagit ett bra kliv framåt när det gäller det bedömda friluftsarbetet i kommunen!

På Naturvårdsverkets webbplats hittar du rapporten som
pdf-fil Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om friluftsliv och naturområden i Håbo Länk till annan webbplats.

Om Naturvårdsverkets undersökning

Undersökningen av hur landets kommuner arbetar med det lokala friluftslivet är gjord av Naturvårdsverket, i samarbete med Svenskt Friluftsliv och Sveriges kultur- och fritidschefers förening.

Utmärkelsen Sveriges friluftskommun delades ut första gången 2010. Priset ges för att uppmärksamma och uppmuntra kommunernas arbete med att ge fler tillgång till friluftsliv.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster