Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Ny aktivitetspark för unga

Skiss över parken

Idéskiss för aktivitetsparkens delar. Bilden stämmer inte med det färdiga slutresultatet. Bild: Cebe belysning.

Det ska byggas en ny aktivitetspark i Bålsta. Den byggs i anslutning till den nuvarande skejtparken. Målet är att parken ska bli en mötesplats för barn och ungdomar.

I parken ska det bland annat finnas basketplan, en miniarena, skottramp, pingisbord och sittplatser. Den nuvarande skejtparken ska också byggas ut.

Jag har pratat med barn och ungdomar i Håbo och vi har format aktivitetsparken utifrån deras idéer och önskemål. Tanken är att det här ska bli en härlig plats att vara på, oavsett om man vill sitta och snacka med sina kompisar eller aktivera sig på olika sätt, säger Christine Langvardt, projektledare.

Området blir upplyst och det kommer finnas konst i olika former för att parken ska vara inbjudande och kännas trygg. Planen är också att viss ungdomsverksamhet ska erbjudas på plats och att det ska finnas möjlighet att låna utrustning från en fritidsbank.

Vår förhoppning är att komma igång med bygget under sommaren och att parken ska vara klar i höst. Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda en positiv miljö för ungdomar som lockar till aktivitet, säger Christine.

Läs mer om projektet på habo.se/aktivitetspark

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster