Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Muralmålning av HUGE i aktivitetsparken

Närbild på kostnären HUGE

Daniel Fahlström

Det ska byggas en ny aktivitetspark i centrala Bålsta, mellan Fridegårdsgymnasiet och ishallen. I samband med det kommer en muralmålning göras på området. Nu är upphandlingen klar och det blir konstnären HUGE, Daniel Fahlström, som gör målningen.

Det ska bli extra kul att måla i Bålsta eftersom jag kommer härifrån. Jag har hängt mycket på fritidsgården Hörnan som fanns vid aktivitetsparken tidigare och tränat simning och hockey där. Kul att det satsat på ungdomar och med en sådan här grej så syns det att görs någonting för dem, säger Daniel.

Daniel Fahlström är uppvuxen i Bålsta. Han har tidigare gjort målningar bland annat i Shanghai, Los Angeles och Monaco. Motivet för muralmålningen på ishallen kommer vara en positiv bild med anknytning till aktivitetsparken. Muralmålningen kommer målas under september.

Genom belysning och konstnärlig gestaltning ska aktivitetsparken i Bålsta bli inbjudande och trygg. Konst i det offentliga rummet skapar gemenskap och bidrar till trygghet.

Mer om aktivitetsparken
Aktivitetsparken byggs i anslutning till den nuvarande skejtparken mellan Fridegårdsgymnasiet och ishallen. Målet är att aktivitetsparken ska bli en mötesplats för barn och ungdomar - ett ställe där de kan hänga, aktivera sig och umgås i en positiv miljö.

Läs mer om aktivitetsparken på habo.se/aktivitetspark

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster