Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Nya möjligheter för ungdomar i Håbo som vill söka till Westerlundska gymnasiet

Håbo kommun och Enköpings kommun har skrivit ett samverkansavtal gällande gymnasieutbildningar på Westerlundska gymnasiet. Avtalet innebär att Håbos ungdomar kan söka vissa utbildningar på Westerlundska gymnasiet på samma villkor som ungdomar i Enköpings kommun. Syftet med samverkansavtalet är att kunna erbjuda ett bredare utbildningsutbud med god kvalitet till Håbos ungdomar. Avtalet som gäller från år 2020 och framåt omfattar yrkesprogram och program som inte finns i Håbo kommuns egen regi.

Från och med hösten 2020 och framåt kan Håbos ungdomar söka yrkesprogram och program som inte finns i Håbo kommuns egen regi på Westerlundska gymnasiet. Villkoren är desamma för Håbos ungdomar som för ungdomar från Enköpings kommun. Detta är något som Håbo kommun har arbetat för och välkomnar.

Catharina Wakim som är verksamhetschef för gymnasiet och vuxenutbildningen i Håbo kommun säger:
– Det känns bra att vi är eniga om ett samverkansavtal mellan utbildningsförvaltningarna i Håbo kommun och Enköpings kommun. Ungdomar i Håbo som ska söka till gymnasiet har nu större möjligheter till yrkesutbildningar av kvalitet i närområdet som leder till jobb. Jag hoppas det kommer att gynna både ungdomar och Håbos näringsliv i framtiden.

Omfattar program som inte finns i Håbo

Avtalet gäller yrkesprogram och program på Westerlundska gymnasiet som inte finns i Håbo kommuns egen regi. Det gäller:

  • Bygg- och anläggning
  • El- och energi
  • Fordon- och transport
  • Handel- och administration
  • Restaurang- och livsmedel
  • Vård- och omsorg
  • Estet

Håbo kommun samverkar med andra kommuner

Håbo kommun har sedan tidigare ett liknande samverkansavtal med kommunerna i Stockholms län som omfattar samtliga nationella program samt vissa introduktionsprogram. Håbo har också särskilda samverkansavtal med Uppsala kommun och Enköpings kommun som omfattar ungdomar antagna till nationella idrottsutbildningar (NIU).

Ungdomar söker till Westerlundska gymnasiet och Fridegårdsgymnasiet genom Gymnasieantagningen Storsthlm, gyantagningen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du veta mer?

Westerlundska gymnasiets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du kontaktuppgifter och kan läsa mer om Westerlundska gymnasiet och om deras program.

Fridegårdsgymnasiets webbplats hittar du kontaktuppgifter och kan läsa mer om Fridegårdsgymnasiet och om deras program.

Publicerad 2019-11-25

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster