Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Tony – När jag tränar så blir mitt ordförråd bättre och bättre

För några år sedan fick Tony en stroke. Han fick en allvarlig skada som gör att han idag har svårt att tala och hitta ord. Nu studerar han svenska och matematik på komvux som särskild utbildning i Håbo kommun.

– Jag var med om en stroke för tre år sedan. Efter det går det trögt att prata och hitta orden. Men när jag får träna på ord så blir mitt ordförråd bättre och bättre. Det tar lång tid och jag måste vara tålmodig. Jag läser också matte. Det är roligt att studera, säger Tony.

Vad är komvux som särskild utbildning?

Alla vuxna i Håbo kommun som har fått en hjärnskada eller har intellektuell funktionsnedsättning är välkomna att söka till komvux som särskild utbildning. Här studerar vuxna tillsammans i grupp eller enskilt med en lärare.

Det går att läsa enstaka kurser som svenska, engelska, matematik, eller en hel yrkesutbildning där det också ingår praktik på företag eller i en organisation. Studierna anpassas efter behov och vi tar hjälp av olika hjälpmedel som exempelvis datorer, symbolspråk och bilder när vi kommunicerar. Lokalen ligger på Sjövägen 16 i Bålsta.

Låter det intressant?
Välkommen att prata med vår studie- och yrkesvägledare. Hon kan berätta vilka kurser och utbildningar som finns och du kan få hjälp att ansöka. Tillsammans får vi dig att växa och utvecklas.
På komvux som särskild utbildnings webbsida hittar du information och kontaktuppgifter.

Här kan du titta på en film om komvux som särskild utbildning

Klicka på bilden för att starta filmen.

Tryck på bilden för att se filmen om Komvux som särskild utbilding

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster