Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Stipendier till Läraskolan, Potentia och Gröna Dalenskolan

Varje år i december delar barn- och utbildningsnämnden ut stipendier till de tre klasser i årskurs 8, som har de tre största förbättringarna av det genomsnittliga meritvärdet från vårterminen i årskurs 7 till vårterminen i årskurs 8. Den här gången belönades elever på Läraskolan, Potentia och Gröna Dalenskolan.

Elever belönas med stipendier på 15.000 kr, 10.000 kr och 5.000 kr

Eleverna i klass 9 på Läraskolan gör den största förbättringen av det genomsnittliga meritvärdet under de två föregående terminerna. Eleverna belönas med stipendium på 15.000 kronor. Potentia klass 9 står för den näst största förbättringen och får 10.000 kr. Elever i klass 9B på Gröna Dalen får 5.000 kr för att ha förbättrat meritvärdet som tredje bästa klass.

Carl-Johan Torstenson som är ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden säger:


Som ordförande i nämnden var jag en gång drivande bakom att ändra detta pris från att gälla de klasserna med högsta meritvärdena, till att gälla vilka klasser som haft den största förbättringen under ett år. Syftet med det är att uppmuntra till att anstränga sig för att förbättra sig, inte att nödvändigtvis vara bäst! Därför gratulerar vi nu de 3 klasserna som gjort de största framstegen under året, Bra gjort! Använd priset till något som ni alla vill ha, och njut av det. Slutligen vill jag bara säga att även om man tycker att man ligger dåligt till avseende betyg, så kan man alltid förbättra detta för att skapa sig bättre chanser i det fortsatta livet, det är precis vad detta pris syftar till.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster