Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Hela Uppsala län samverkar för att uppmärksamma suicidpreventiva dagen

Idag, den 10 september, är den internationella suicidpreventiva dagen som har lanserats av Världshälsoorganisationen WHO för att uppmärksamma arbetet med att förhindra självmord.

Årligen tar i genomsnitt 52 personer i Uppsala län sitt liv. En undersökning från 2019 visar att cirka 20 procent av alla pojkar och cirka 35 procent av alla flickor i årskurs 2 på gymnasiet uppger att de någon gång allvarligt övervägt att ta sitt liv.

Så samverkar vi inom Uppsala län

Att jobba med att förebygga självmord förutsätter samarbete och samverkan. 2019 arbetade länets samtliga kommuner tillsammans med Region Uppsala med att ta fram stöd och vägledning kring hur ett suicidpreventivt arbete inom länets kommuner kan se ut. 2020 fortsätter detta arbete och i höst bildas ett nytt länsnätverk med Region Uppsala, länets samtliga kommuner samt ett antal statliga aktörer.

Stör Döden-kampanjen

För att uppmärksamma det suicidpreventiva arbete som görs i länet kommer Region Uppsala, länets samtliga kommuner och ett antal statliga aktörer att sprida informationskampanjen ”Stör Döden”

Kampanjen uppmärksammar suicid och ger via sin webbplats konkreta tips på hur vi kan störa döden, vad omgivningen ska vara uppmärksam på, vad man kan säga och hur.

Klicka här för att komma till stördödens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Mer information

På 1177.se finns ytterligare information kring självmord och självmordstankar.
Klicka här för att komma till 1177 webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På håbo.se finns det en informationssida med samlad information, telefonnummer, stödlinjer, chattar och länkar som du, eller någon i din närhet, kan läsa och ta del av. Klicka här för att komma till informationssidan

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster