Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Stöd till dig som är anhörig

Är du anhörig och behöver stöd? Det finns stöd till dig. Håbo kommun har en anhörigkonsulent och en demensvårdskonsulent som gärna hjälper och stöttar dig i dina frågor, behov och funderingar.

Helene, kommunens anhörigkonsulent, kan ge stöd och råd till dig som är anhörig. Helene kan till exempel erbjuda samtalsstöd på olika sätt och vägleda dig i kontaktvägar i olika frågor som rör din närstående. Du kan ringa eller mejla Helene.

Om du är anhörig till någon med sviktande minne eller till någon som har en demenssjukdom kan Suzanne ge råd och stöd. Om du själv har ett sviktande minne eller en demenssjukdom kan du också vända dig till Suzanne.

Via Suzanne kan du också få information om strategier i vardagen samt vilka hjälpmedel som finns. Om du har allmänna frågor och funderingar om demens kan du kontakta Suzanne för stöd och rådgivning.

Du som är anhörig kan när som helst kontakta Suzanne och Helene, inget biståndsbeslut behövs. Suzanne och Helene har tystnadsplikt och stödet är kostnadsfritt.

Vem är anhörig?

Med anhöriga menas personer som vårdar eller stödjer en annan person. Detta kan till exempel vara ett barn, syskon, förälder eller vän till personer med psykisk eller fysisk funktionsnedsättning, långvarig psykisk eller fysisk sjukdom samt till personer med missbruks- eller beroende- problem. Man behöver inte bo tillsammans med den man stödjer.

För att nå anhörigkonsulent Helene Kos

Telefon: 0171-527 06
E-post: helene.kos@habo.se

För att nå demensvårdskonsulent Suzanne Linde

Telefon: 0171-46 84 43
E-post: suzanne.linde@habo.se

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster