Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

”Träning på distans”- digitala hembesök till personer som har träningsinsatser i hemmet

Monica Lundquist och Ulrika Maniette

I ett projekt som pågår under oktober-december i år provar Socialförvaltningen ett arbetssätt där man undersöker om det är möjligt för fysioterapeut att göra digitala hembesök. Projektet finansieras av statsbidrag och syftet är att erbjuda ett digitalt stöd som kan komplettera fysiska besök till personer som har träningsinsatser i hemmet.

Projektet leds av Monica Lundquist, medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) tillsammans med fysioterapeut Ulrika Maniette.

Jag är den som träffar deltagarna i projektet. Vi har erbjudit några personer som har behov av en längre tids träning i hemmet att vara med i det här pilotprojektet. Vi har ganska precis kommit igång med träningen via den digitala plattformen och det känns kul, säger Ulrika Maniette.

Digitala plattformar

En digital plattform gör det möjligt att genomföra besök på distans. Deltagarna får låna en plattform som används för videobesöken.

När det är dags för träning möts vi i ett videosamtal och genomför träningen tillsammans, berättar Ulrika Maniette. Det har känts som bra besök och jag upplever att deltagarna är motiverade.

En kreativ idé

Idén föddes som en kreativ tanke när vi ganska tidigt i samband med pandemin märkte att många kände oro för att ta emot besök. Många människor har också blivit mer hemmasittande och tappat en del av den vanliga vardagliga motionen på grund av rädsla för smitta säger Monica Lundquist. Att titta på möjligheten att erbjuda hembesök och stöd med träning på ett digitalt sätt kändes som en möjlighet.

I början av nästa år ska projektet utvärderas och därefter får man titta på om det kan vara ett möjligt arbetssätt.

För frågor eller mer information, kontakta

Monica Lundquist, medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR)
E-post: monica.lundquist@habo.se

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster