Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Krafttag för hälsa och mot tobak – för alla barns framtid

Vecka 47 är Tobaksfria veckan. Som en inledning arrangerade Länsstyrelsen i Uppsala län ett lunchseminarium den 22 november på temat Krafttag för hälsa och mot tobak – för alla barns framtid. Seminariet inleddes av landshövding Göran Enander.

Över hela landet uppmärksammas Tobaksfria veckan och vikten av att barn och ungdomar aldrig ska börja använda tobak eller andra nikotinprodukter. Ett led i detta är kampanjen Lagar för alla barns framtid.
Lagar för alla barns framtid Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På lunchseminariet deltog kommunstyrelsens ordförande Helene Zeland Bodin och folkhälsosamordnare Charlotta Bjälkebring Carlsson. Seminariet handlade om hur tobak påverkar barn och ungas möjlighet till en hälsosam framtid och hölls i Hälsoäventyrets nya lokaler i Uppsala.

Hälsoäventyret stärker barn och ungdomars hälsa

Hälsoäventyret är en hälsofrämjande, pedagogisk verksamhet som ska stärka barn och ungdomars hälsa i länet. Eleverna får möjlighet att diskutera och reflektera kring teman som kroppen, sömn, stress, tobak, alkohol, kärlek, relationer och sexualitet. I samband med seminariet fick deltagarna möjlighet att se hur Hälsoäventyret fungerar i praktiken.

Hälsoäventyret finns även i Håbo och fungerar som komplement till grundskolans hälsoundervisning.
Hälsoäventyret - Håbo Länk till annan webbplats.

Det är viktigt att vi hjälper barn och unga att ta avsteg från tobak och nikotin genom att lyssna på dem, prata med dem och lära dem hur det påverkar våra kroppar, våra sinnen och även vår ekonomi. Det är inte den bilden som de möter i reklam via sociala medier, filmer och annat, säger kommunstyrelsens ordförande Helene Zeland Bodin.

Hälsoäventyret både i Håbo och i hela regionen gör ett viktigt förebyggande arbete i frågor som rör tobak och nikotin.

Det jag tog med mig från seminariet är hur mycket pengar som tobaksindustrin lägger på att ligga steget före oss. Vi behöver bli mer kunniga för att anpassa lagstiftningen till förmån för våra medborgare, avslutar Helene Zeland Bodin.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster