Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Invigning av Framsteget - ett steg närmare arbetslivet

Välkommen till vår invigning av Framsteget arbetsmarknadsenheten den 1 juni 2022, klockan 14-16. Vi på Framsteget i Håbo kommun hjälper människor som behöver utökat stöd i att närma sig arbetslivet. Det gör vi genom att matcha till rätt insats, arbetsgivare eller utbildning. Framsteget arbetar för större inkludering på arbetsmarknaden och med att visa arbetsgivare vilken potential och kompetens som finns hos människor med olika förutsättningar. Vi förklarar också hur en viss verksamhet kan gynnas av att samarbeta med oss och våra deltagare.

Program

Klockan 15.00 håller Roger von Walden, socialnämndens ordförande, tal och klipper bandet.

För vem?

Med vår inbjudan vänder vi oss till dig som behöver stöd ut på arbetsmarknaden men också till dig som är arbetsgivare, journalist, politiker, övriga samverkanspartners och media.

Framstegets olika delar och målgrupper

På Framsteget har vi varit framgångsrika med att få ut människor som står långt ifrån arbetsmarknaden i arbete eller studier, och vår framgång har gett mersmak. Sedan starten 2021 har arbetsmarknadsenheten vuxit och i dagsläget har vi anställda med olika bakgrund och kompetens som stöttar personer i åldrarna 16-65 år. Det gör vi inom ramen för det som kallas Framsteget ung, Framsteget vuxen, Samordningsteamet och TESS (Tidiga etableringsinsatser). I våra målgrupper ingår framförallt unga vuxna, personer med låg utbildning, funktionsvariation, personer som stått länge utanför arbetslivet (på grund av exempelvis sjukskrivning), utrikesfödda, nyanlända, med flera. ”Framsteget bidrar redan till minskat utanförskap, vår vision är att bli ännu bättre på det”, berättar Niklas Forslund, enhetschef på Framsteget.

Arbetsgivararbete och samverkan

Inom Framsteget har vi en arbetsgivarkoordinator som ska underlätta för arbetsgivare att ta emot i arbetsträning, praktik eller arbete och skapa bättre förutsättningar för en ökad arbetsmarknadsinkludering. ”Jag hör och ser att arbetsgivare här i Håbo har en positiv inställning till att ta emot vår målgrupp. Man vill ta sitt sociala ansvar och vara med och bidra till att alla hittar sin plats på arbetsmarknaden”, säger vår arbetsgivarkoordinator Camilla Haapaniemi.

Framsteget samverkar med näringsliv, offentlig sektor, föreningar, med flera. Astrid Hessami, enhetschef på korttidsverksamhet och dagverksamhet i Håbo kommun, säger så här om samverkan med Framsteget: ”Ett stort tack till er som jobbar med integrering och söker möjligheter till individer som behöver stöd i livet. Det uppskattar jag som arbetsgivare och även som en samhällsmedlem”.

Datum: Onsdag 1 juni
Tid: Klockan 14-16
Plats: Centrumleden 2 vid Bålsta centrum (mittemot Fridegårdsgymnasiet)

Lättare tilltugg och förfriskningar kommer erbjudas.

Kontakta Framsteget

Niklas Forslund, enhetschef
Telefon: 0171-46 84 01, 0171-525 00 (växel)
E-post: niklas.forslund@habo.se

Läs mer på habo.se/framsteget Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster