Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Studiecirklar om demokrati, inflytande och politik hölls inför valet

Inför valet 2022 fick kommunmedborgare med LSS-stöd möjligheten att delta i studiecirklar gällande demokrati, inflytande och politik. När det var dags för utvärdering fick studiecirkeln goda recensioner av våra deltagare.

En deltagare säger: ”Jag har lärt mig massor om vad politik är!”. En annan deltagare berättar att ”det är jättekul på träffarna. Vi fikar och skrattar mycket”.

En projektgrupp skapades

Det var avdelningen för stöd, omsorg och socialpsykiatri inom socialförvaltningen som skapade en projektgrupp kallad valgruppen, vilka tillsammans med studieförbundet Vuxenskolan har ordnat med organisering och planering av studiecirklarna. Föreläsningar, diskussioner och material har varit anpassade utifrån målgruppen.

Har medfört flera fördelar

För vissa av deltagarna har vinsterna varit mer än bara att lära sig om temat politik. Så här säger till exempel en av deltagarna: ”Det har varit bra för mig att sitta i grupp. Jag har tränat på att våga prata och ställa frågor.”

Provval hölls

I syfte att öka kunskapen inför valet och öka valdeltagandet så höll även Håbo kommun ett provval för kommunmedborgare med LSS-stöd samt boendestödsinsats. För alla som ville rösta så gavs här information om hur ett val går till och en möjlighet att ställa frågor. Initiativet till provvalet kom från valgruppen och genomfördes tillsammans med kommunens valorganisation ledd av valsamordnaren Elias Lodin.

Läs mer om provvalet här (Myndigheten för delaktighet). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster