Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Ge ditt stöd till en medmänniska - bli kontaktperson!

Skulle du vilja vara ett stöd för en av dina medmänniskor och hjälpa personen att bryta sin sociala isolering? I så fall ska du bli kontaktperson i Håbo kommun!

Det krävs ingen formell utbildning för att vara kontaktperson, men det är bra om du har erfarenhet av att arbeta med människor. Det viktigaste är att du tycker om människor och är beredd att göra en personlig insats för en annan person. Att vara kontaktperson handlar ofta om att du ger av din tid, umgås, stimulerar till fritidsaktiviteter och ger råd och stöd som medmänniska och vän.

Vem söker vi?

Just nu söker vi yngre män i åldrarna 20 till 35 år för uppdrag som kontaktperson. Vi söker dig som är lugn, skötsam och pålitlig och som tycker om att umgås med andra människor. Du kanske arbetar deltid, studerar eller helt enkelt har lite tid över som du skulle kunna lägga på ett uppdrag som kontaktperson.

Din insats gör stor skillnad

Som kontaktperson gör du stor skillnad i en medmänniskas liv genom att du hjälper hen att bryta en ofrivillig isolering. Därigenom skapar du en ökad livskvalitet för den andra personen.

Du behöver inte ha någon speciell utbildning och du får ersättning i form av ett arvode. Du ersätts också ifall du har omkostnader som följd av uppdraget som kontaktperson.

Hur blir jag kontaktperson?

Tror du att det här uppdraget skulle passa dig? Eller vill du kanske bara veta mer? Hör då av dig till oss på kommunens kontaktcenter på telefon 0171-525 00 och fråga efter kommunens Servicehandläggare. Du kan också mejla in din intresseanmälan till kommun@habo.se (ange "Servicehandläggare" i ämnesraden).

Läs mer om att bli kontaktperson här. Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster