Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Verksamma inom daglig verksamhet berättar om arbetet på Spjutvägen

Foto: Fredrik Ensgård

Skriv- och fotostudion hos daglig verksamhet har intervjuat Mattias och Carola om deras arbete på Spjutvägen i Dragets industriområde (Bålsta), där just daglig verksamhet har en av sina verksamheter.

Reporter var Eva Holmqvist och fotograf var Fredrik Ensgård. Spjutvägen är en plats där vi i kommunen förvarar våra hygienartiklar så som munskydd, visir och handsprit.

Hej! Vad arbetar ni med här på Spjutvägen?

Vi tar emot och lämnar ut hjälpmedel som hämtas av lastbilar. Servicegruppen kör ut hygienartiklar i kommunen och de kör även skräp till Återvinningscentralen (ÅVC). Vi har också Fixartjänsten som är en tjänst för personer över 65 år, samt för personer under 65 år med funktionsnedsättning. Den här målgruppen kan ringa till oss så hjälper vi till med att bland annat byta batterier i brandvarnare, byta glödlampor eller gardiner. Syftet är att minska risken för fallolyckor i hemmet.

Vi utför också tillsyn av kommunens lägenheter som står tomma för att användas vid behov. Där kollar vi att det är rent och fräscht och tar med oss eventuell post. Vi som arbetar på Spjutvägen kör också ut bokväskor från biblioteket till äldreboenden, samt levererar stora matavfallssäckar till kök på skolor och förskolor.

Hur ofta åker ni och slänger skräp på Återvinningscentralen?

Det gör vi minst en gång per dag. Vi får sådana arbeten från kommunhuset, landstingshuset eller gruppboenden och då åker vi och kastar deras emballage.

Arbetar ni även i andra kommuner?

Nej, vi arbetar endast inom Håbo kommun.

Hur länge har ni haft öppet?

Vi har funnits här på Spjutvägen i lite mer än ett år.

Vem är arbetsledare på Spjutvägen?

Carola arbetar som arbetscoach och så har vi en stödpedagog som heter Emelie.

Foto: Fredrik Ensgård

Om skriv- och fotostudion

I Sköldvägens skriv- och fotostudio arbetar våra deltagare med media och får här möjlighet att använda sig av sin kreativitet. Här skapar vi texter, gör intervjuer och fotograferar utifrån områden som våra deltagare själva är intresserade av. Vi sätter tillsammans ihop allt genom att använda datorer, systemkamera och/eller surfplatta. Ibland jobbar vi i skriv- och fotostudion även med teman. Ett tema kan till exempel vara valet eller demokrati. Då samarbetar vi i skriv- och fotostudion (utifrån temat) för att gemensamt skapa material som är intressant för andra att ta del av.

Mer om Spjutvägen

På Spjutvägen arbetar vi alltså med att ta emot leveranser av hygienartiklar och att samla, paketera och köra ut kartonger och lådor fyllda med varor till olika platser runt om i Bålsta. Spjutvägen har också två andra uppdrag, servicegruppen och fixartjänsten.

Att arbeta på Spjutvägen ger dig kunskap och erfarenheter i paketering, kundkontakt, bemötande, sortering, leverans och samarbete. Erfarenheter och kunskaper som du har god nytta av i ditt fortsatta arbetsliv. På Spjutvägen får du använda palldragare, olika typer av verktyg, datorer och iPads/iPhone.

Att vi tillsammans planerar vårt arbete är viktigt så att alla är med och påverkar och kommer med förslag, idéer och känner sig bekväma med de arbetsuppgifter som vi ska utföra. Vi är ett team som samarbetar med varandra.

Har du frågor?

Då är du välkommen att kontakta oss på daglig verksamhet:

Maria Lind, enhetschef
Telefon: 0171-525 03
E-post: maria.lind@habo.se

Sofie Gagnfors, stödpedagog
Telefon: 073-231 88 75
E-post: sofie.gagnfors@habo.se

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster