Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Ukrainska flyktingar har anlänt i Skokloster

Igår anlände 22 ukrainska flyktingar till Wärdshuset i Skokloster. Initiativet kommer från privata aktörer i Skokloster som på ett fantastiskt sätt agerat för att hjälpa människor i vårt närområde. Ett flertal aktörer har varit involverade i mottagandet.

Nu ska samtliga registreras via Migrationsverket för att få ett samordningsnummer. Detta har av naturliga skäl inte hunnits med. Det innebär att det i nuläget inte finns ett ekonomiskt system för mat och boendekostnader, som normalt hanteras av Migrationsverket vid flyktingmottagande.

För att klara den första tiden har Företagarna Håbo upprättat ett Swish-konto, där de med stor tacksamhet tar emot donationer för att klara av matkostnaderna.

Behoven just nu är att få de praktiska delarna på plats - mat, värme och boende. Nästa steg är registrering hos Migrationsverket. Därpå kommer kommunen tillsammans med integrationsnätverket och lokala aktörer planera för de sociala insatserna. Mer information kommer löpande.

Har du möjlighet att bidra till mat tills det praktiska är på plats? Gå in på facebooksidan Företagarna Håbo för Ukraina Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster