Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Utveckling av ny mötesplats i Skokloster

Nu undersöks förutsättningarna för att utveckla en ny mötesplats med fokus på barn och unga i Skokloster. Projektet drivs av Skokloster Bygdegårdsförening i samverkan med Håbo kommun.

Vi vill vara en förening i, för och tillsammans med bygden samt fungera som ett centrum för gemenskap: den självklara samlingsplatsen i Skokloster. Att hjälpa till att utveckla Skokloster som bygd är en självklar del av den visionen. Vi kommer att söka finansiering från Allmänna Arvsfonden och det är avgörande att vi blir beviljade detta för att kunna genomföra projektet, säger Brian Koudijs, projektansvarig från Skokloster Bygdegårdsförening.

Idag saknas en naturlig mötesplats i Skokloster som alltid är öppen. Den nya mötesplatsen ska bidra till gemenskap för alla generationer, men den främsta målgruppen är barn och ungdomar. Den tänkta mötesplatsen är en aktivitetspark och planen är att anlägga denna på grönytorna i Slottsskogen, i anslutning till poolområdet och Slottsskogens samhällighetsförening. Marken ägs av Håbo kommun som också stöttar projektet genom medfinansiering och arbetskraft.

Aktivitetsparken ska bli en plats för barn och ungdomar att umgås och vara aktiva på. Vi vill också skapa möjlighet att kunna genomföra större, planerade evenemang och aktiviteter där för alla åldrar, som till exempel marknader, träning och uppträdanden, säger Brian Koudijs.

Just nu arbetar projektgruppen med att samla in önskemål kring utformningen av mötesplatsen. Det har genomförts workshops på skola och ungdomsgård i Skokloster samt enkätundersökningar på utvalda högstadieskolor i kommunen. Längre fram kommer ett förslag presenteras för föräldrar i Skokloster.

Målsättning är att parken ska börja byggas hösten 2023.

Turning Tables

I anslutning till aktivitetsparken ska Turning Tables bygga upp sin verksamhet. Det sker redan under våren/sommaren 2023.

Turning Tables arbetar med konst och kultur för och med ungdomar. Deras verksamhet och expertis är ett perfekt komplement till resterande aktivitetspark.

Läs mer om Turning tables. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster