Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Hoppa, dansa, balansera, sikta, kasta! – Ett riktigt hålligång på Idrottens dag

- Är ni med? Upp med händerna! Barnens favorit Pidde P värmer upp med sång och dans.

På Idrottens dag får elever prova olika former av aktiviteter och idrott. Syftet är att fler ska upptäcka glädjen i att röra på sig och förhoppningsvis hitta nya fritidsintressen. Arrangemanget genomförs av Riksidrottsförbundet RF-SISU Uppland i samarbete med idrottsföreningar, grundskolor, kultur- och fritidsförvaltningen och Ung Håbo.

Den här morgonen träffas elever från Gröna Dalenskolan, Grundsärskolan och Slottsskolan på Gröna Dalens IP. Artisten Pidde P kliver upp på scenen för att värma upp deltagarna med sång och dans. Det jublas och är god stämning.

Riksidrottsförbundet RF-SISU Uppland och flera föreningar är på plats för att leda aktiviteter. I fokus är lek, rörelse och de positiva effekter det för med sig för både hälsan och skolresultaten. Malin Olsson som är verksamhetschef för grundskolorna i Håbo, säger:
– Vi vet att rörelse är viktigt både för vår hälsa och välmående men också för skolresultaten. Här får elever en chans att testa olika former av aktiviteter. Vi hoppas att fler ska hitta något de gillar och känna glädjen i att röra på sig.

Aktiviteter som erbjuds är bland annat bågskytte, rullskidor, hinderbana, käpphästhoppning, handboll, konståkning, hockey, boccia, boxning och samarbetsövningar. – Det är första gången jag testar rullskidor. Det är faktiskt riktigt kul, säger en av eleverna.

Lek och rörelse på över 40 skolor i Uppland

Fler än 8 000 barn på över 40 skolor deltar i år på Idrottens dag 30 september runt om i Uppland. Eventet genomförs samtidigt i Europa, med minst 28 deltagande länder och flera hundra tusen deltagare på samma dag.

Wilhelm Widerholm som är projektledare på Riksidrottsförbundet, RF-SISU Uppland, säger:
– Med Idrottens dag vill vi bygga broar mellan skolan, barnen och idrotten. Vi hoppas att fler barn får upptäcka hur roligt det är med fysisk aktivitet och därigenom hitta glädje och gemenskap i en idrottsförening. Målet är att fler ska vilja, våga och kunna idrotta hela livet, även de barn som idag är minst aktiva.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster