Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Gång- och cykelväg snart färdig i Skokloster

Gång- och cykelväg Skokloster med vy mot Mälaren

Nu går det att cykla på en alldeles nyanlagd 1,1 kilometer lång gång- och cykelväg längs med Slottskogsleden och Skoklostervägen mellan Slottsskogen och Skokloster slott. Det återstår bara lite finplanering innan den är helt klar.

Gång- och cykelvägen i Skokloster är nyasfalterad med en bred stenbelagd kant som separerar den från bilvägen och går alldeles utmärkt att gå och cykla på redan nu eftersom projektet gått snabbare än vad som var planerat. Det återstår bara lite finplanering och sådd, som utförs under sommaren och invigning planeras i början av hösten.

Gång- och cykelvägen i Skokloster är ett resultat av en medborgardialog där det framfördes önskemål om att knyta ihop Slottskogen och Skokloster med en gång- och cykelväg. Gång- och cykelvägen har inte belysning, dels för att Trafikverket ansvarar för del av vägen och tagit det beslutet. Och, den sträcka som kommunen ansvarar för, Slottskogsleden har ingen belysningsanläggning i närheten, vilket skulle göra det allt för dyrt att anlägga belysning längs med vägen.

Tre busshållplatser längs sträckan

Utmed sträckan på Slottskogsleden finns två busshållplatser och på Skoklostervägen finns en busshållplats, som nu blir mer lättillgänglig för gång- och cykeltrafikanter.

Läs mer om hur vi förbättrar förutsättningarna och främjar cyklandet i kommunen

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster