Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Renovering av bro - Stockholmsvägen omleds

Måndag den 30 oktober påbörjar vi arbetet med att reparera bron på Stockholmsvägen, mitt emellan resecentrum och kommunhuset. Det innebär att trafiken återgår till den tillfälliga omledningsväg som går parallellt strax norr om Stockholmsvägen, mellan Centrumrondellen och Stationsrondellen.

Broreparation

Bron med tillhörande gångtunnel på Stockholmsvägen mitt emellan resecentrum och kommunhuset är i behov av reparation. Broreparationen påverkar delar av Stockholmsvägen. Medan underhållsarbetet pågår återupptas den tidigare omledningsvägen, men arbetet påverkar inte gång- och cykelväg och övergångsställen. Däremot flyttas taxifickan till omledningsvägen. Arbetet med broreparationen beräknas pågå fram till årsskiftet.

Underhållsarbetet för bron är inplanerad på grund av ålder och långvarigt användande av bron.

Taxificka flyttas rakt norrut

Under arbetet med broreparationen flyttas den nuvarande taxifickan från Stockholmsvägen till den tillfälliga parallella omledningsvägen. Se bild.

Omledning av trafik längs Stockholmsvägen

För att kunna hålla flödet av trafiken längs Stockholmsvägen använder vi den tillfälliga dubbelriktade vägen som tidigare under våren användes på sträckan mellan Stationsrondellen och Centrumrondellen.

Gångtunnel

Underhållet av bron genomförs nu eftersom det fortfarande finns möjlighet till att leda om trafiken längs den tillfälliga vägen intill Stockholmsvägen. Gångtunneln kommer vara fortsatt stängd eftersom den kommer i ett senare skede förlängas och länkas samman med gångvägen mot resecentrum.och kommer därför vara fortsatt stängd.

Kartvy över tillfällig väg för omledning av trafik.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster