Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Årets kulturstipendiat firades med blommor och diplom

Elin sitter framför tavlor

Konstnären Elin Söderlind tilldelades Håbo kulturstipendium 2023. Igår fick hon ta emot diplom och blommor på kommunfullmäktiges sammanträde.

Hej Elin. Grattis! Hur känns det att få årets kulturstipendium?
- Det känns som en bekräftelse på att jag är på rätt spår och bara ska fortsätta! Stipendiet kommer precis i rätt tid i mitt konstnärskap. Det är väldigt lyhört av kommunen att dela ut stipendium till kulturarbetare i början av sin karriär, precis då när det behövs som mest.

Kan du berätta lite om dig själv?
- Jag är glasblåsare och industridesigner i grunden, men har aldrig riktigt känt att design var där jag passade. Tror jag är lite för yvig och excentrisk! Efter min examen från Konstfack 2018 sökte jag mig till en annan bransch och jobbar idag som trädgårdsmästare. Jag målar i princip hela tiden, året om. På vintern finns det mer tid för utställningar och allt det andra som hör till en konstnärlig verksamhet. Det är ett perfekt upplägg som ger mig tid och energi.

Berätta om ditt konstnärskap!
- Mitt konstnärskap har pågått hela mitt liv genom allt jag har tagit mig för. Det började med teckning i lågstadiet, fortsatte med glasblåsning på gymnasiet och måleri i konstskolorna. Men det var måleriet jag fastnade för och längtade tillbaka till. I år var första gången jag verkligen tog tag i min konst och började måla mer seriöst med ambitionen att jobba som konstnär.

Har du någon utställning planerad framåt?
- I förra veckan åkte jag med en målning till Clarion Hotel Gillet i Uppsala som ska få hänga i deras entré. I februari ska jag samordna en utställning på alla hjärtans-dag tillsammans med Bålsta Centrum och ett gäng lokala konstnärer. Det kommer bli kul att göra något lokalt i Bålsta och vi hoppas på mycket folk på vernissagen. Sedan ska jag vara med på Zeitgeist Art Show den 13 april i Uppsala. Det är gratis inträde och brukar vara en kul tillställning!

Vad ska du göra för stipendiepengarna?
- Jag ska främst använda stipendiepengarna till nya utställningar och andra event där jag visar upp min konst.

Elin håller blommor och diplom i handen

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster