Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Vi gillar att hänga på kulturfritids

Kulturfritids har blivit en populär samlingsplats för kulturskolans elever. På alla hjärtans dag var det full rulle med aktiviteter i Fridegårdsgymnasiets skolcafé.
– Elever kommer hit direkt efter skolan. De tycker det är skönt att ha någonstans att landa innan och efter övningen och kanske få i sig en smörgås, säger Joel Hoffmann Blomberg som är fritidsledare på Ung Håbo.

På tisdagar tränar många elever i årskurs 3-9 med sina orkestrar. Då finns det ont om tid att hänga. Men på kulturfritids får de tid att umgås. Eleverna säger:
– Vi gillar att hänga här. Hit kommer kompisar som spelar instrument och vi spelar spel och pysslar. Idag har en av lärarna tagit med sig ett gammalt hockeyspel. Vi ska ha en turnering som går ut på att spela med så många personer som möjligt.

Vid ett bord tillverkas hjärtan och figurer av papper som mammor och pappor ska få. Vid ett annat bord målas färgglada ansiktsmålningar.

En av eleverna berättar om hur det är att spela tvärflöjt.
– Jag tycker om att spela melodier. Det blir så bra ljud tycker jag. Min favoritmelodi är nummer 1 i övningsboken Blåsbus. Den nynnar jag på nästan hela tiden. Det svåraste med att spela är att komma ihåg toner och skifta mellan ”A” och ”B”.

På frågan ”Vad tycker du om kulturfritids?” svarar hon:
– Det är mysigt och de har goda kakor.

Under vårterminen 2023 kommer kulturfritids vara öppet vissa tisdagar, mellan klockan 16.00 och 19.00.

På Kulturskolan får barn utrymme att upptäcka, utveckla och uttrycka sig genom musik, dans och teater. Det finns möjlighet att spela olika instrument, spela i orkestrar eller delta i teaterundervisning.
Läs mer om Håbo kulturskola

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster