Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

IMY-anmälan efter intrång i gymnasieantagningssystem

Indra, det gemensamma gymnasieantagningssystemet för Storstockholms kommuner, som även Håbo är ansluten till, har råkat ut för ett intrång. Håbo kommun anmäler det inträffade till IMY, Integritetsskyddsmyndigheten, eftersom det finns en risk att personuppgifter läckt ut i samband med incidenten.

Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och Gymnasieantagningen StorSthlms antagningssystem Indra har under söndagen den 24 september drabbats av ett intrång, ett så kallat ransomware-angrepp. Håbo kommun är en av många kommuner som är drabbade.

I samband med att antagningssystemet utsatts för intrång har det uppstått en risk för att personuppgifter läckts från systemet. Det här gör att Håbo kommun väljer att anmäla incidenten till IMY.

I dagsläget går det inte att säga om, eller hur många, som eventuellt är drabbade. Arbetet med att hantera incidenten pågår, bland annat genom att flytta systemet till nya miljöer för att förhindra fler intrång. Håbo kommun ser mycket allvarligt på det inträffade och har en nära dialog med Gymnasieantagningen StorSthlm.

Läs mer:

Information från Storsthlm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information från Göteborgsregionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster