Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Lärare från Håbo föreläser på nationell konferens om matematik

Reetta-Liisa, Mari och Linda föreläser om matematikundervisning

Tre lärare från Håbo kommun är inbjudna att föreläsa på konferensen Matematikbiennalen. Konferensen är en av Sveriges största mötesplatser gällande matematikundervisning och engagerar tusentals matematikintresserade pedagoger, skolledare, forskare och studenter.

Mari Björinder som arbetar som pedagog på Håbo naturskola och som matematikutvecklare och NTA- samordnare i Håbo kommun säger:

– Jag har tillsammans med Reetta-Liisa Dalevind och Linda Nahlén Dahlstedt som arbetar som lärare på Västerängsskolan, tagit fram förslag på en workshop och föreläsning. Det handlar om hur man kan arbeta med matematik med elever i lågstadiet. Våra bidrag heter "Tänka, Resonera, Räkna (TRR) med utomhuspedagogiskt perspektiv” och ”Tillsammans på tallinjen”. Matematikbiennalens arrangörer tyckte att det var två intressanta teman och vi har nu blivit inbjudna att föreläsa på konferensen. Det ser vi fram emot alla tre. Det ska bli lärorikt och spännande!

Föreläser om modellen Tänka, Resonera, Räkna (TRR), undervisning utomhus och tallinjen

Under föreläsningen om TRR med utomhuspedagogiskt perspektiv kommer Mari berätta om Håbo Naturskolas undervisning utomhus, där de använder material hämtat från naturen. Under förra läsåret fick eleverna arbeta med matematik som var kopplad till undervisningen som skedde i klassrummet. Undervisningen stödjer utvecklingen av elevernas taluppfattning. De kommer också föreläsa och genomföra en workshop om tallinjen och hur den kan användas på flera olika sätt i undervisningen.

Matematikbiennalen lockar mellan 2000 och 3000 besökare

Vartannat år lockar Matematikbiennalen mellan 2000 och 3000 matematikintresserade pedagoger, skolledare, forskare, studenter och andra till föreläsningar, workshops, utställningar, diskussioner och andra aktiviteter. Här ges möjlighet att inspirera andra, kompetensutveckla sig, lära känna kollegor från hela landet samt vara med och påverka framtidens matematikundervisning.

Matematikbiennalen 2024 blir den 23:e upplagan av denna återkommande konferens som genomförs vartannat år på olika platser i Sverige. Årets tema är "Tillsammans kan vi mer".

Läs mer om matematikbiennalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster