Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Öppet hus för ungdomar som ska börja på gymnasiet

Igår var det årets stora kväll - ÖPPET HUS på Fridegårdsgymnasiet. Runt 350 besökare kom för att få information om skolan, programmen, träffa personal, elever och titta på lokalerna. Till skillnad från den kalla snöstormen som rasade utomhus var det varm och god stämning inne på gymnasiet.

Många ungdomar funderar nu över sitt gymnasieval. På Håbo kommuns gymnasieskola Fridegårdsgymnasiet arrangeras varje år ett öppet hus för ungdomar som ska söka under våren. Den här kvällen får de ställa frågor om gymnasievalet, lära sig mer om skolan, om olika program och uppleva stämningen på plats innan de gör sitt gymnasieval.

Eleverna Ebba, Ali Reza och Ethan som alla läser olika program på Fridegårdsgymnasiet deltog på öppet hus för att svara på frågor från nyfikna besökare. De berättar att de trivs bra i skolan.
– Det bästa med skolan är att lärarna är bra och lyssnar på oss. De anpassar undervisningen så att vi ska förstå. Om det är något vi inte förstår första gången så försöker de hitta andra sätt att förklara på. De ger sig inte innan vi har förstått. Vi kan också få olika typer av stöd som exempelvis speciallärare och kuratorer om det behövs. En annan sak som vi gillar är att det är en lugn skola utan bråk och skrik, vilket känns tryggt. Och skolmaten är faktiskt god! säger de.

Magnus Westerlund, rektor på Fridegårdsgymnasiet

Fridegårdsgymnasiets nya rektor hälsar alla välkomna

I år var det gymnasiets nya rektor Magnus Westerlund som hälsade besökarna välkomna. Magnus har länge arbetat i skolans värld, både som lärare och skolledare. Han kommer senast från rollen som rektor för Håbo vuxenutbildning och biträdande rektor för Fridegårdsgymnasiet. Han säger:

– Jag trivs verkligen i skolmiljön och att bli rektor på gymnasiet känns både roligt och spännande på samma gång. För mig som skolledare känns det viktigt att vara närvarande och att eleverna känner till mig. Många som kommer på besök till oss tycker att Fridegårdsgymnasiet är en varm och snäll skola. Här lyfter vi blicken, hejjar och håller upp dörren för varandra. Både eleverna och personalen är med och skapar den goda skolkulturen som vi har här och fortsätter att vårda.

På Fridegårdsgymnasiet kan du studera:

  • Barn- och fritidsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet
  • Introduktionsprogrammen
  • Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet med AST-profil
  • Anpassad gymnasieskola

Läs mer om Fridegårdsgymnasiet

 

Här ser du några bilder från kvällen!

Ali Reza, Ebba och Ethan svarar på frågor från nyfikna besökare.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster